Technológiafejlesztés a Sintár Bt-nél

A Sintár Földgép Szolgáltató Bt. a PM_KKVESZKOZ_2017 kódszámú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” című pályázat keretei között 14 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el építőipari munkagépek beszerzésére.

A Sintár Bt. 25 éves szakmai múlttal rendelkezik az út- és közműépítés területén. A társaság a kilencvenes években elsősorban a helyi lakossági célpiacra végzett különböző gépi földmunkákat, később egyre inkább cégek, közületek váltak az elsődleges partneri körré. A korábbi évek jelentősebb referenciái között közműépítési (víz- és csatornahálózat) projektek és ipari öntözőrendszerek telepítései szerepelnek, amely az utóbbi években eltolódott a közútépítési, mélyépítési, aszfalt- és térburkolási tevékenységek irányába.

A PM_KKVESZKOZ_2017/137 támogatási azonosító számú pályázat keretei között a vállalkozás támogatást nyert az építőipari munkákhoz szükséges eszközpark fejlesztésére.

A projekt alapvető célja a társaság eszközállományának javítása, olyan komplex technológiai sor rendelkezésre állása, mely teljes útépítési munkák és egyes munkafázisok kivitelezését is lehetővé teszik.

A projekt keretében beszerzésre kerültek az alábbi eszközök:

  • 1 db AMMAN ARX 40 ráüléses tandemhenger
  • 1 db AIRMAN AX55u-6A kotrógép

A projekt eredményei:

A fejlesztés eredményeként a már meglévő munkagépekkel együtt komplett, de részegységeiben önálló munkafázisokra is alkalmas technológiai háttér fog társaságunk rendelkezésére állni.

A projekt összköltsége nettó 25,45 millió Ft, melyhez 14 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el társaságunk.

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat.

Támogató neve: Pénzügyminisztérium

Megvalósítás helye: 2200 Monor, Katona József u. 16., 3126 hrsz.

A projekt megvalósítási időszaka: 2018.11.16.-2019.11.15.

További információ:

Sintár Péter ügyvezető, Tel.: 06 (20) 9443121 E-mail: sintarp@gmail.com